Da li se električni brijači mogu prijaviti?

Za muške turiste električni brijač je neizostavan na putovanju, a mnogi ga koriste svakodnevno.Lako je proći kroz sigurnosnu provjeru kada vozite električni brijač u vlakovima i brzim vlakovima.Ako uzimate avion, onda se način nošenja mora vrlo strogo provjeriti.

Neki turisti su znatiželjniji, da li se električni brijači mogu prijaviti?

Odgovor je da se može poslati, ali postoji nekoliko ograničenja na sljedeće uvjete, na to morate obratiti posebnu pažnju.

Prije svega, u skladu sa relevantnim propisima avioprevoznika, ne postoji izričita zabrana nošenja električnih aparata za brijanje, a električni brijači nisu zabranjeni predmeti, pa se mogu nositi.Međutim, ova vrsta proizvoda sadrži posebnu komponentu kao što je litijumska baterija.U određenoj mjeri, litijumska baterija je predmet koji je opasan za druge ljude, tako da postoji zahtjev za napajanjem litijumske baterije.

Ako nazivna energetska vrijednost litijumske baterije u električnom brijaču ne prelazi 100wh, možete odabrati da je nosite sa sobom.Ako je između 100wh i 160wh, prtljag se može provjeriti, ali ako prelazi 160wh, zabranjeno je.

Općenito, u priručniku za električni brijač, nazivna energetska vrijednost će biti jasno označena.Najbolje je da to unaprijed shvatite kako biste izbjegli probleme tokom procesa nošenja.Jeste li ikada nosili električni brijač u avionu?


Vrijeme objave: 24.12.2021